A Frissentartóban jól érzi még magát a kalács, a croissant, a panettone, a ciabatta, a kakaós csiga, a briós, de akár a kuglóf is. Használhatod a nassolni valók tárolására is, mert imádnak benne a zabkekszek, a töltött kekszek és sós krékerek, de a tévé előtt ülve akár a chipsek is jobban esnek majd, mintha zacskóból majszolnád el őket.
A tesztfelhasználás során a Frissentartó kosárba frissen kisült, néhány órás kenyeret raktunk. A kenyér 2-3 napig előkezelés nélkül is (sütés, melegítés, pirítás) fogyasztható, korának megfelelő „szilárdságú” volt. A 4. naptól a kenyér szikkadtabb, de pirítósként, bundáskenyérként, pirított kenyérkockaként még mindig remekül helyt álltak a reggeli vagy a vacsora asztalon. A termék belsejében található két levélszerű bevarrás ráhajtható a pékárura, így az még tovább friss maradhat.
A Frissentartóban a pékárú egyenletesen veszít nedvességtartalmából, nem párásodik be, aminek köszönhetően a penészesedés az első 4-5 napban várhatóan el is marad.